26. kesäkuuta 2016

touko- ja kesäkuu 2016

Moikka!

Blogi on taas päässyt jäämään kiireen takia, mutta uskon että kaikki tai ainakin suurin osa lukijoistani ymmärtää että aina ei ole helppoa olla kilparatsastaja ja 18-vuotias sosiaalinen nuori samaan aikaan. Vaikka olenkin nyt lomalla, on aikaa paljon vähemmän kuin kouluaikana. Ratsastan joka 4-6 hevosta, sekä viime viikon olin äitini kanssa tallitöissä ratsastamisen lisäksi. Lisäksi kavereitakin pitäisi ehtiä näkemään jossain välissä..
Minulla on nyt kesäkuun ollut omien hevosteni lisäksi kaksi 5-vuotiasta ratsutuksessa ja heinäkuussa olisi vielä tilaa ottaa 1-2 ratsutusta.

Viime postauksen jälkeen onkin ehtinyt tapahtua vaikka ja mitä: kisoja, PM-valinta...

Turun kisojen jälkeen olimme Ypäjän GP-kilpailuissa. Mukana siellä oli Tobima ja Lotta. Perjantaina hyppäsin Tobimalla verkkaluokkana 120cm derbykentällä. Tobima oli aivan hullun villi ja sai yhden pudotuksen, sillä käytännössä se laukkasi päin yhtä estettä, kun ei kuunnellut pidätteitä ollenkaan. Lotta ei hypännyt vielä perjantaina.

Lauantaina olikin vuorossa Tobimalla LähiTapiola Future Challenge nuorten GP:n 2. osakilpailu 135cm. Luokka oli myös samalla junioreiden PM-karsintaluokka.
Tobima hyppäsi kaikesta hässäkästä huolimatta aivan super hyvin perusradan puhtaasti ja pääsimme uusintaan. Uusinnassa pyrin tekemään sujuvan, puhtaan uusinnan ja onnistuinkin siinä. Tulos riitti lopulta 5 uusijan joukosta 3. sijaan!


Lotalla hyppäsin Juhlakentällä 110cm ja 120cm. 110cm radalla meille kävi se mitä todella harvoin kenellekkään sattuu, nimittäin kuolain katkeaa. Lotta aloitti hyppäämään rataa todella hyvin, kunnes 3 ja 4 esteen välissä linjalla yhtäkkiä sen kuolain katkesi. Sain onneksi ohjattua Lotan aidan viereen, minne se sitten itse pysähtyi ja mitään katastrofia ei sattunut.
No ei muuta kun lainakuolain suuhun ja hyppäämään vielä toinen rata. 120cm Lotta oli melko juntti. Ensin se ei olisi aloittanut ja jouduin heti tekemään ympyrän. Sen jälkeen se vielä kyttäsi kaikkea ja sai yhden pudotuksen lisäksi.

Sunnuntaina en hypännyt Tobimalla mitään. Lotta hyppäsi 120cm jälleen Juhlakentällä ja tällä kertaa paremmalla menestyksellä. Se hyppäsi estevirheettömän radan, mutta sai 2 yliaikavirhettä, sillä kyseessä oli aikaluokka. 2vp:tä riitti kuitenkin sijoitukseen.
11.-12.6. hyppäsimme Hyvinkäällä Rides Inn:ssä. Mukana oli Evita ja Fresco. Lauantaina hyppäsin molemmilla avoimen 120cm. Fresco hyppäsi tosi hyvin 0/4vp, Evita sen sijaan oli todella kyylä ja ottikin yhden kiellon.

Sunnuntaina hyppäsin molemmilla hevosilla aamupäivällä junioricupin 120cm ja illalla avoimen 120-125cm. Junnucupissa Fresco hyppäsi 0/0vp ja sijoittui 5. Myös Evita hyppäsi hyvin 0/4vp ja sijoittui 7.
Fresco hyppäsi myös illalla todella hyvin 0vp 120-125cm luokassa, sijoittuen 9. Evita hyppäsi todella hyvin viimeiselle esteelle asti, mutta teki ennen sitä perinteiset ja itse tipuin esteen toiselle puolelle.Viime viikonloppuna eli 17.-19.6. kilpailtiin Tampere Summer Challengessa. Perjantaina mukana oli Lotta, Teea ja Rolex. Rolex hyppäsi 100cm yhdellä pudotuksella ja 110cm 0vp sijoittuen. Lotta oli ensimmäisellä radalla (110cm) todella kyylä ja ylivarovainen. Se sai yhden kiellon ja aikavirheitä. Toisella radalla (120cm) se oli todella paljon parempi ja hyppäsi 0vp.Teea oli myös todella kyylä, sillä se ei ollut pitkään aikaan käynyt missään. 100cm suomenhevosluokassa se sai yhden kiellon ja pudotuksen ja 110cm suomenhevosluokassa se oli aivan liian vahva ja kahdessa kohdassa aivan loppuradasta hävisi avuilta ennen estettä aivan täysin ja olikin sitten kuitenkin epävarma, joten kaksi kieltoa.

Lauantaina meidän piti mennä heti aamusta hyppäämään avoin 120cm Evitalla ja Lotalla, mutta koska vesisade oli aivan järkyttävä päätimme jäädä kotiin. Menimme kuitenkin iltapäivällä hyppäämään Ekillä nuortenhevosten luokat, sillä sade oli jo hellittänyt ja Eki hyppäsikin 110cm yhdellä pudotuksella ja 120cm puhtaasti.Sunnuntaina menimme hyppäämään aamulla vain avoimen 120cm Ekillä, Evitalla ja Frescolla. Luokka oli siirretty maneesiin öisen vesisateen vuoksi, sillä kenttää yritettiin kuivattaa GP-luokkia varten. Meille maneesiin siirtymisellä ei ollut mitään väliä ja kaikki hepat hyppäsivätkin todella hyvin. Eki sai yhden pudotuksen, Fresco hyppäsi 0vp ja Evita myös 0vp sijoittuen 4.
Luokan jälkeen jäimme katsomaan juniori GP:n jonka jälkeen lähdimme ajelemaan kotiin päin.Muutama viikko sitten tuli myös iloinen uutinen siitä että minut ja Tobima on valittu junioreiden PM-kilpailuihin. Kisathan käydään tänä vuonna Suomessa, joten meidän tarvitsee lähteä kotoa vasta ensiviikon keskiviikkona, jolloin illalla on vet check. Kisat alkavat torstaina ja juniorit hyppäävät to, pe, su.
Tänä keskiviikkona meillä oli Helsingissä SRL:n järjestämä "hengennosto leiri", jonne kokoontuivat kaikki PM-kilpailuhin valitut ratsastajat kaikista lajeista. Ohjelmassa oli joukkuehengenluomiseen liittyvä "luento", maajoukkuevaatteiden sovitus sekä lajikohtainen info-tilaisuus.

~ Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti